Bloc d'AISSA

Nota informativa 4: Residència i Centre de dia

Covid-19 Residència Centre de dia

Benvolguts familiars,

Us volem informar de l’existència d’un cas en situació de sospita per coronavirus en una treballadora del Servei d’Atenció al Domicili (SAD) que ofereix l’Organisme Autònom Municipal AISSA. Així mateix, s’està pendent de confirmar un altre cas, d’una persona usuària del Centre de Dia Masbau, que ha presentat simptomatologia compatible amb Covid-19. Aquesta informació també l’hem fet pública, com a política de transparència.

Des de la responsabilitat, la transparència i la prevenció, Assistència Integral Social i Sanitària (AISSA) està informant individualment cadascuna de les famílies dels usuaris i usuàries que poden haver tingut contacte amb les dues persones afectades en els darrers dies. En el cas de la treballadora del SAD, ha tractat amb dotze domicilis, mentre que en el cas del Centre de Dia, s’està contactant amb l’entorn de la setantena d’usuaris.

A totes les famílies implicades, se’ls informa de la situació i se’ls donen indicacions preventives i d’observació dels usuaris. En cas que presentin febre o símptomes compatibles amb el coronavirus, han de trucar al metge de capçalera i informar també a AISSA, per tal de poder seguir la traçabilitat dels casos.

La treballadora del SAD ja no ha assistit a la feina des del dia 10 de març. El servei es manté i es realitza amb totes les mesures de prevenció i higiene que marquen els protocols de la Generalitat de Catalunya, és a dir amb rentat freqüent de mans i la utilització de guants i mascaretes. Així mateix, el Centre de Dia va obrir per últim dia dissabte passat i des de fa una setmana ja es va aïllar de la residència de La Plataforma, per evitar el compartiment d’espais comunitaris.

Fins al moment a la Residència Els Josepets, no s’ha detectat cap cas de coronavirus, i s’estan prenent totes les mesures higièniques i preventives adequades. S’està en contacte permanent amb vosaltres, que podeu trucar en tot moment per parlar amb el vostre familiar i amb els professionals de la Plataforma.

Us anirem informant d’un forma responsable i transparent de la situació dels nostres serveis, destinats a les persones grans en situació de dependència, i per tant població vulnerable.

Agraïm a tots i totes les professionals de l’àmbit sanitari i de l’atenció a la dependència la tasca que estan duent a terme tenint cura de les persones fràgils, i us agraïm a vosaltres la comprensió i suport en aquests moments tan complicats per a tothom.

 

Núria Cortada
Gerent