Bloc d'AISSA

Nota informativa 5: Residència

Covid-19 Residència

Benvolgudes famílies,

Malgrat que la situació al país i al món sencer cada cop és més complicada, i que tots coneixeu que les residències estem en una situació delicada, us oferim una informació que ens manté esperançats i seguim ben alerta.

Ahir dimecres al vespre una persona resident de la primera planta que tenia símptomes de gastroenteritis va empitjorar el seu estat i, visitada pel metge, va ser ingressada a l’Hospital Sant Camil pel seu estat i perquè havia desenvolupat un quadre respiratori que feia pensar en una possible compatibilitat amb una infecció per Coronavirus. Aquesta persona estava aïllada a la seva habitació des de dimarts.

Immediatament es va activar el protocol en relació als treballadors i treballadores, i les 6 persones que hi havien tingut contacte van ser avisades que havien de contactar amb el seu CAP per donar-ne informació. A la vegada se’ls va informar que havien de fer aïllament preventiu durant 7 dies, prenent-se la temperatura dos cops al dia, i si en aquest temps no apareixien símptomes, se’ls donarà l’alta per reprendre l’activitat laboral, restant pendents de l’evolució de la persona ingressada.

Finalment, les notícies que ens arriben avui de l’Hospital són molt esperançadores en relació al coronavirus: la persona ingressada presenta un quadre d’infecció generalitzada, i no valoren que hagi d’entrar en el protocol Covid 19. Tot i així, per assegurar-se’n, li han fet el frotis pel Covid 19 i estem a l’espera de rebre el resultat, que actualment aquest tipus de resultats estan arribant amb menys de 24 hores. Quan el tinguem us ho farem saber, i esperem que la persona ingressada es recuperi ben aviat.

La resta de residents estan bé, i els i les professionals estan contínuament observant l’estat de la seva salut per actuar amb celeritat i segons els protocols. Podeu seguir trucant per saber l’estat dels vostres familiars, tot i que en algun moment potser no us podrem atendre amb immediatesa per col·lapse; penseu que el nostre objectiu prioritari és l’atenció de les persones que viuen a la Plataforma, i en segon terme que vosaltres estigueu ben informats.

Tingueu la certesa que us anirem informant puntualment de com evoluciona la situació en els nostres serveis.

Ens en sortirem!

 

Núria Cortada
Gerent