Bloc d'AISSA

Nota informativa 13: Residència

Covid-19 Residència

Benvolgudes famílies,

Avui us expliquem que ja teniu un nou post publicat al Blog del web, sobre les activitats de la Plataforma, que podeu veureu si cliqueu aquí.

Per altra banda ens fem ressò de la comunicació del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que permet que les famílies que vulguin, puguin tenir a casa els seus familiars sans de les residències de gent gran, mentre duri l’emergència pel coronavirus. Sabeu que a la residència Els Josepets els vostres familiars estan en molt bones mans i que tenim cura d’ells, tal com us anem explicant diàriament. Tot i així som conscients que potser alguns de vosaltres esteu neguitosos i que desitjaríeu poder cuidar la persona gran, ara que disposeu de més temps degut al confinament, i mentre duri aquest.

Si sou d’aquest parer, us demanem que ho valoreu molt i molt detingudament i ens feu arribar la vostra petició. Des de la residència estem posant en marxa un protocol per a fer-ho efectiu, en els casos que compleixin tots els requisits, és a dir que les persones grans han d’estar sanes, sense símptomes de COVID-19, i que el domicili al que vagi la persona resident ha de complir els requisits necessaris que garanteixi una bona atenció familiar i poder aïllar la persona en cas de posar-se malalta. També heu de ser conscients que en cas que la persona es posi malalta (infecció respiratòria per COVID-19), no podria retornar a la residència fins a la total cura del procés per evitar el contagi als usuaris/es i treballadors/es del centre residencial.

Si voleu fer ús d’aquesta opció també heu de tenir en compte que no implica en cap cas la pèrdua de la plaça. La persona resident deixa de pagar el preu del servei residencial i podrà reingressar a Els Josepets un cop hagi passat l’emergència.

Us transcrivim a continuació la comunicació de la Generalitat:

 

TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES PERMETRÀ QUE LES FAMÍLIES QUE VULGUIN PUGUIN TENIR A CASA ELS SEUS FAMILIARS SANS DE LES RESIDÈNCIES MENTRE DURI L'EMERGÈNCIA PEL CORONAVIRUS

Aquesta mesura de caràcter extraordinari i temporal només s’autoritzarà a persones sanes sense símptomes de COVID-19 i a persones que han estat ingressades en un hospital per altres malalties, sense cap relació amb el coronavirus, i haurien de retornar al centre residencial.

L’autorització temporal no implicaria en cap cap la pèrdua de la plaça, es deixaria de pagar el servei residencial i la persona podria reingressar al centre un cop passada l’emergència.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert la porta a un retorn voluntari i temporal de persones grans que viuen en centres residencials mentre duri la situació de risc relacionat amb el COVID-19, sempre i quan els residents estiguin en un bon estat de salut.

Treball, Afers Socials i Famílies entén la preocupació i el neguit de les famílies arran de la situació actual i ofereix aquesta solució a les famílies que voluntàriament es vulguin fer càrrec dels seus familiars i que actualment estan inquietes per la situació de confinament i la restricció de les visites.

Aquest retorn al domicili familiar ha de ser sempre voluntari i serà de caràcter temporal mentre duri l’emergència sanitària. D’altra banda, el domicili al que vagi el resident ha de complir els requisits necessaris que garanteixi una bona atenció familiar i poder aïllar la persona en cas de posar-se malalta. A més, la família ha de tenir en compte que en cas de posar-se malalt, aquest pacient no podria retornar a la residència fins a la total cura del procés per evitar un possible contagi a la residència.

La direcció del centre residencial, amb l’autorització de la persona responsable higiènicosanitària, i amb la voluntat de la persona gran atesa i del seu referent familiar, serà qui tingui la paraula definitiva al respecte de considerar el retorn temporal al domicili en funció de la salut i de la situació familiar. Es farà un estudi i una valoració de salut als residents abans d’autoritzar aquesta sortida temporal.

Aquesta opció no implicaria en cap cap la pèrdua de la plaça, es deixaria de pagar el preu del servei residencials i la persona podria reingressar al centre un cop hagi passat l’emergència.

______________________________________________________________________

Com ja us hem comentat, us demanem que, si esteu interessats, valoreu molt aquesta important decisió i, per altra banda, sapigueu que l’autorització no serà immediata, ja que requerirà d’un estudi de salut i sociofamiliar previ que duran a terme el nostre equip de professionals.

 

Ben cordialment,

 

Núria Cortada
Gerent