Bloc d'AISSA

Nota informativa 58: Residència i Protocol de visites

Covid-19 Residència

Benvolgudes famílies,

Avui us volem explicar dues coses: les trucades que us anem fent i la concreció de les visites als familiars que s’inicien aquesta setmana que ve.

Com sabeu, per nosaltres és molt important que aneu tenint informació sobre els vostres familiars en aquest període de confinament, i hem anat fent tot el possible per a donar-vos-la, tot i que de vegades és una mica complicat. Actualment, el que estem fent és trucar diàriament a la persona referent familiar quan el/la resident presenta una simptomatologia nova significativa, sigui compatible o no amb la covid 19, o bé quan el seu estat s’agreuja. Intentem anar-vos trucant diàriament fins a la seva millora.

Pel que fa a les persones que estan en un moment d’estabilitat, truquem al seu familiar de referència dues vegades per setmana, almenys una d’elles per part del personal d’infermeria, i l’altra per part d’una persona de l’equip tècnic o la coordinadora. A banda, sabeu que intentem que hi hagi una videotrucada setmanal. Si us trobeu alguna setmana que no ho hem fet, si us plau truqueu-nos o envieu-nos un missatge per correu electrònic i ho aclarirem.

La setmana que ve entrem a la Fase II del procés de desescalada, i per tant ja es poden fer visites a les persones residents que no tenen la covid. Passem a explicar-vos com durem a terme aquestes visites, perquè com sabeu, ara res és senzill i tot ha de seguir un procediment ben reglat, i per a fer-lo ens hem basat en el document Recomanacions sobre les visites de familiars a persones que viuen en centres residencials (Departament de Salut, 22/05/2020).

Requisits per a les visites de familiars

  • Hem d’estar a la Fase 2
  • Visites únicament a les persones residents amb PCR negatiu i sense simptomatologia compatible amb la covid 19.
  • La persona familiar visitant ha de ser la mateixa en períodes de 14 dies. És a dir que heu de decidir quina és la persona adulta que farà la visita durant les dues primeres setmanes.
  • Si canvia l’estat de salut de la persona resident, apareixent nova simptomatologia, es pot cancel·lar la visita, per decisió del personal sanitari de la residència

  • També es permetrà l’entrada de familiar a la planta en cas de persones enllitades, també amb cita prèvia, vestint equip de protecció i amb la signatura d’una declaració responsable

  • No es permet menjar i beure durant les visites

  • És molt important mantenir la distància de seguretat.  

  • Podeu fer videotrucada amb la resta de familiars si ho desitges

Realització de les visites:

Lloc: Cafeteria. És un espai ampli i lluminós, de 286 m2. Hi haurà 3 espais de visita a la vegada. Visitants i residents estareu separats per dues taules per poder fer els 2 metres de separació. Ventilació natural, portes obertes. Si hi ha disconfort a la sala per corrents d’aire, es pot ventilar entre visita i visita.

Circuit d’entrada: Les persones residents baixaran pel circuit net fins a la cafeteria, acompanyades d’un/a gerocultor/a. Vosaltres els familiars entrareu per la reixa del jardí i sereu atesos per a fer el cribratge abans de les vidrieres

 1. Cribratge. Se us prendrà la temperatura i es faran diverses preguntes, que totes han de tenir resposta negativa (en cas de respostes positives, no es pot efectuar la visita). Trobareu aquesta enquesta en el document adjunt. Si prèviament a la visita veieu que presenteu simptomatologia compatible, truqueu per anular la visita.

2. Us haureu de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic

3. Us haureu de desinfectar el calçat a través de la neteja en estora mullada amb desinfectant

4. Heu de portar mascareta per entrar (mínim una mascareta quirúrgica)

Circuit de sortida: es passarà pel mateix camí seguit que en entrar

Temps de cada visita: 30 minuts. Garantirem que hi haurà 30 minuts efectius de visita, independentment del procés d’entrada.

Neteja: Abans i després de cada visita es farà una neteja de l’espai consistent en la neteja de la taula i les cadires amb desinfectant

Dies de visita: Les visites es duran a terme dimecres i divendres per la tarda (17:30 i 18:30 h) i cap de setmana matí (10:00, 11:00 i 12:00 h) i tarda (17:30 i 18:30 h), sempre amb hora concertada. De moment només es concertarà cita per als propers 15 dies, en espera de passar a la fase III.

Per a donar-vos el dia i l’hora de visita, heu d'enviar un correu electrònic a admissions@aissa.cat dient que esteu interessats en fer la visita i qui la farà. Des d’admissions aniran trucant per concretar el dia i hora de la visita.

La setmana de l’1 al 7 de juny només es podran visitar les persones residents de la zona verda (planta tercera). La setmana del 8 al 15 de juny també es podran visitar persones residents que ara en aquests moments són a la zona groga (planta segona) i que hauran complert el seu període d’aïllament. A Admissions disposen de la llista de persones a les que es pot visitar, i us donaran cita únicament si la vostra persona familiar hi consta.

Està previst per la Generalitat que en la Fase 3 del territori, es podran fer visites de familiars fins a 3 persones, prioritàriament al jardí, però també es poden fer a la cafeteria perquè és prou espaiós.

#EnsEnSortirem!

Ben cordialment,

Núria Cortada
Gerent