Bloc d'AISSA

Nota informativa 62: Residència

Covid-19 Residència

Benvolgudes famílies,

Ja disposem dels resultats de les proves PCR realitzades el dilluns: de totes les 46 proves realitzades, n’hi ha 5 que encara surten positives, més una que no ha tingut resultats concloents. Estem contents i satisfets perquè suposa una gran millora de l’estat de les persones residents, i que anem progressant cap a la negativització dels resultats. A la vegada, animem a les persones que han sortit encara positives, i també a les seves famílies, perquè estan ja a al recta final del contagi de la covid. Ara demanarem proves serològiques en els propers dies perquè ens ajudin a millorar la diagnosi d’aquestes persones en relació a la covid.

Us expliquem que aquesta vegada estem anant més pausadament fent els canvis d’habitacions, ja que no tenim la urgència dels canvis per por al contagi, i podem planificar més acuradament els canvis de les persones tenint en compte més aspectes que tenen a veure amb la confortabilitat i intentant ajustar-nos, sempre que sigui possible, al retorn a l’habitació inicial. Avui hem estat programant els canvis, i demà serà el dia que els durem a terme; si no acabem, continuarem durant el cap de setmana. Demà farem una nova desinfecció de la planta primera per part de l’empresa Diset, amb l’objectiu que aquest sector, que és el que allotjava a les persones contagiades de covid, quedi totalment net i desinfectat per atendre persones amb resultat negatiu.

Com que ara la gran majoria de persones tenen un resultat negatiu al SARS-cov-2, hem de canviar el plantejament de quines plantes són groga, verda i vermella. A partir d’aquest canvi, tornem a la sectorització de l’inici de l’epidèmia: els cinc llits d’una de les ales de la planta primera que estan separats de la resta per una porta de vidre seran els que allotjaran a les persones que encara romanen positives. Quan aquestes persones en els propers dies o setmanes vagin deixant de tenir resultat positiu, aniran ocupant altres habitacions de la instal·lació i deixarem aquests llits desocupats fins que arribem a l’ocupació plena, moment que encara no podem fixar en el calendari. També hi ha persones que, tot i que tenen un resultat negatiu de PCR presenten simptomatologia i estan en tractament farmacològic; ja hem comentat altres vegades que la PCR no és definitiva, sinó que cal tenir en compte, i és molt important, la simptomatologia en un context d’epidèmia. Aquestes persones les situarem també en aquesta ala de la pantà primera, però separades de les persones amb covid confirmada, per la porta de vidre i habitacions lliures o destinades a vestuari de treballadores/es entremig.

La residència, doncs, quedarà dividida en:

  • Plantes segona i tercera: Zona Verda, lliure de Covid
  • Planta Primera, en l’ala que dona a la banda de mar i que té la terrassa, serà una zona de convalescència on es situaran les persones que s’han negativitzat però amb les que som molt prudents. Serà una zona intermèdia fins que es consideri que estan lliures de covid.
  • Planta Primera, en l’ala que dona a muntanya, posarem la Zona vermella (persones amb resultats positius) i la Zona groga (persones que ingressen o venen de l’hospital)

 

Entre demà i demà passat, us anirem informant de l’habitació exacta on s’ha ubicat el vostre familiar

Per altra banda, hem de preparar també la instal·lació i deixant espai per quan arribi el moment de fer nous ingressos, ja que caldrà que totes les persones que entrin de nou a la residència, amb PCR negativa i asimptomàtics, facin un aïllament previ segons protocols actuals. Només farem nous ingressos quan siguem una residència tota verda o amb zero casos actius, tinguem el protocol confeccionat i ajustat a les recomanacions de la Generalitat, i tinguem la seva autorització, i no dubteu de que sereu prèviament informats. Fins ara només s’ha fet un nou ingrés d’urgència a petició del Departament de Salut i seguint totes les indicacions, entre elles un aïllament de dues setmanes en arribar a la residència. En relació als nous ingressos, i per indicació de la Generalitat, estem contactant amb les persones de la llista d’espera per valorar la situació actual: com està la persona, si continua havent interès en l’ingrés en la residència, etc., per tenir-ho preparat per quan arribi el moment.

Amb aquests resultats negatius de la gran majoria de PCR realitzats, alguns de vosaltres ens esteu preguntant si ja podeu visitar el vostre familiar. Per tot el que hem anat veient en relació a la covid 19, i pel que anem aprenent en les formacions en les que participem, res és blanc o negre, sinó que cal tenir en compte molts paràmetres diferents per diagnosticar bé. En aquest punt us diem que serem molt prudents, tal i com ens aconsellen els metges i metgesses que estan visitant les persones residents, tant el metge propi com els de l’equip d’atenció a les residències. Us anirem dient si podeu iniciar les visites en els propers dies; nosaltres també en tenim moltes ganes!!

I, tal com us comentàvem, hem començat a fer les enquestes del servei de cuina.

Us agraïm moltíssim la vostra col·laboració en fer-li les preguntes al vostre familiar, a les imatges en teniu una mostra.

#EnsEnSortirem!

Ben cordialment,

Núria Cortada
Gerent