Bloc d'AISSA

Nota informativa 64: Residència

Covid-19 Residència

 

Benvolgudes famílies,

A partir de la setmana del 22 de juny, per aquells que vulgueu, ja podeu fer la visita amb un màxim de tres persones visitants adultes. Aquesta visita, segons les recomanacions de la Generalitat en el Pla de desescalada en centres residencials (Maig 2020), es faria a l’exterior de la Plataforma, al jardí. En el cas que plogués no s’anul·laria la visita i hi hauria dues possibilitats: seguir fent-la dues o tres persones a l’exterior (zona porxada) o bé reduir els visitants a una persona i fer-la a l’interior del centre. En el cas que ho vulgueu, heu d’enviar com sempre un correu a admissions@aissa.cat i us aniran trucant i concertant hora i dia de visita.

Aquest cap de setmana hi haurà 4 famílies que la realitzaran a zona del jardí, amb l’assistència d’una sola persona visitant, es farà així atès que ja no quedaven hores lliures i són persones residents que fa moltes setmanes que no veuen als seus familiars. Esperem que entengueu el motiu d’aquesta flexibilitat.

Avui us volem explicar també, de la mà de la Tere, animadora sociocultural, les activitats que s’han fet amb els i les vostres familiars els mesos de març a juny. Aquestes activitats han estat molt personalitzades:

 

1. Activitats audiovisuals amb tauletes electròniques: s’han estat passant als i les residents, un per un, audiovisuals que ens han anat enviant persones externes amb l’objectiu de mantenir als i a les residents connectats amb l’exterior. 1.1. Familiars

1.2. Xarxa de biblioteques municipals

1.3. Escola municipal de Música

1.4. Voluntariat

1.5. Escola la Ginesta

L’ús de les tauletes electròniques ha estat nominal i en tot moment han estat desinfectades abans i després de fer-ne ús.

 

2. Sortides a la terrassa amb els residents de la segona planta (zona no covid-19) en torn de tarda i de manera individual (en coordinació amb Fisioterapeuta per deambulacions). Aquestes sortides han estat en un principi de caire contemplatiu, és a dir, fer un passeig, seure en un banc, llegir el diari... A mesura que la situació ha anat calmant-se, s’han començat a desenvolupar activitats amb petits grups, mantenint distàncies de seguretat.

Aquestes sortides s’han realitzat amb la màxima protecció tant per a la persona resident com per a la dinamitzadora.

3. Passeig pel jardí amb els i les residents de la tercera planta (zona no covid-19) en torn de tarda i de manera individual (en coordinació amb Fisioterapeuta per deambulacions). Els i les residents han fet rondes de 20 minuts dos cops per setmana i han anat baixant d’un en un. Allà han pogut passejar, llegir el diari, prendre el sol o parlar amb dinamitzadora o contemplar naturalesa.

Aquestes sortides s’han realitzat amb la màxima protecció tant per a la persona resident com per a la dinamitzadora.

4. Música comunitària (en coordinació amb Educadora Social). Un cop per setmana l’educadora social posa els altaveus amb música des del jardí, d’aquesta manera, arriba a tothom. Es dinamitza amb micròfon, els i les residents dediquen cançons, les canten...

El micròfon ha estat curosament desinfectat en cada ús.

5. Repartiment de recursos cognitius a residents de les tres plantes:

 

  • Noticiari: s’agafen notícies de diferents diaris i es realitza en un DIN-A3 un noticiari que es reparteix a aquells/es residents que prèviament l’han demanat. A data d’avui repartim 16 noticiaris de manera diària.
  • Quaderns amb exercicis cognitius per treballar la memòria.
  • Manualitats

6. Jocs de taula. S’ha estat jugant a diferents jocs de taula a l’habitació (en coordinació amb personal gerocultor)

7. Trucades a residents de la zona COVID. S’estan fent tres cops per setmana i parlem del que han fet durant el dia, se’ls hi dona recursos...

8. Preparació ornaments de primavera i estiu. S’han anat repartint tasques per anar fent ornaments, murals, etc... de les diferents estacions de l’any.

9. Cartells d’oci. S’ha posat a les habitacions, un cartell personalitzat amb recursos d’oci per a cada resident. Aquests cartells han servit per a que personal gerocultor o qualsevol persona que entri a l’habitació sàpiga qèe és el que li agrada fer al o a la resident.

10. Activitats amb petits grups (desconfinament) comencem a introduir activitats grupals.

10.1. Bingo (material nominal per a cada planta, desinfectat abans i després de cada utilització)

10.2. Taller memòria

10.3. Taller musicoteràpia

10.4. Dinàmiques socials

11. Diada de Sant Jordi. 11.1. Repartiment de roses que prèviament ens han donat des de diferents associacions.

11.2. Música comunitària i exposició de poemes de la Xarxa de biblioteques municipal

 

Per altra banda, tenim planificades un seguit d’activitats de recuperació que us explicarem en una de les properes notes.

#EnsEnSortirem!

 

 

Núria Cortada

Gerent