Bloc d'AISSA

Nota informativa 66: Residència

Covid-19 Residència

Benvolgudes famílies,

Avui aquesta tarda ha traspassat una persona resident que es trobava ingressada des del dia 18, per causes no imputables a la covid, ja que mai va donar un resultat positiu a les proves PCR. Lamentem la seva pèrdua i expressem el nostre condol a la seva família i amics.

Per altra banda, us informem que variem el ritme de les videotrucades i de les trucades informatives per part dels i les professionals, pels següents motius:

Actualment, i segons les directrius del Departament de Salut, totes les persones que treballen en centres sanitaris i també en centres residencials, han de fer les seves vacances entre el dia 1 de juny i el 30 de setembre, per estar tothom treballant a l’inici de la tardor, i en previsió d’un possible segon rebrot de la pandèmia. Aquest fet tensiona tots els centres, i, tot i que es fan contractes per cobertura de vacances, hi ha llocs de treball tècnics que difícilment es poden cobrir per dues o tres setmanes. Per altra banda, estem preparant els nous ingressos, que només podrem iniciar quan siguem residència verda, i aquest fet ens portarà també força despesa d’energia.

Anem avançant en la sortida de la pandèmia i ara ja podeu veure els vostres familiars (gairebé tots) un cop per setmana. Per totes aquestes raons, ara us garantim una trucada setmanal per part de les professionals en el cas que tot vagi bé, i en el cas que el vostre familiar es posi malalt o tingui algun canvi significatiu, les trucades seran les que facin falta segons la situació.

De cara a la setmana vinent, els horari de les visites segueixen essent el mateixos:

dimecres i divendres per la tarda (17:30 i 18:30 h) i cap de setmana matí (10:00, 11:00 i 12:00 h) i tarda (17:30 i 18:30 h), sempre amb hora concertada. A cada hora poden haver simultàniament 7 visites, 3 d’elles individuals i 4 amb un màxim de tres familiars o amics. Així que tots vosaltres podeu veure almenys un cop a la setmana al vostre familiar, també en el cas que no es pugui desplaçar.

Escriviu, com sempre un correu a admissions@aissa.cat demanant la cita i us trucaran. Lamentem haver de fer-ho setmana a setmana, però hi ha canvis constants i anem pas a pas.

Finalment, us volem explicar breument quines són les activitats que plantegem per estimular i recuperar les funcionalitats perdudes durant aquest temps de confinament a les persones que viuen a Els Josepets, i segons el que han treballat les tècniques d’animació sociocultural, fisioteràpia i psicologia:

Les persones grans i especialment les persones amb demència, estan sent les més afectades per la situació de confinament; no només pel mal pronòstic davant el virus sinó que també davant les mesures tan estrictes que s’han hagut d’adoptar per evitar el seu contagi. Són molts els canvis que hem necessitat introduir per poder realitzar les activitats tant de fisioteràpia com d’animació i estimulació, mantenint les condicions de seguretat i higiene necessàries per poder seguir optant pel bon estat dels i de les residents.

Per intentar minimitzar els efectes negatius del confinament (empitjorament en orientació, solitud, fragilitat...) s’han organitzat grups reduïts respectant les mesures de seguretat. Els objectius d’aquestes activitats són:

- Recuperar la socialització amb l’entorn habitual

- Treballar en les situacions de deteriorament físic, cognitiu i social

- Retornar a l’ocupació prèvia a la pandèmia

- Manteniment actiu funcional i cognitiu

Durant el confinament, les tres àrees encarregades de les activitats, han estat constantment involucrades en el treball individual de cadascun dels residents, i ara, amb la desescalada a les residències, es tornen a establir poc a poc activitats grupals.

Així doncs, fem una petita introducció de les activitats previstes que seran executades per les tres àrees i per auxiliars:

- Gimnàstica grupal.

- Activitats lúdiques (Bingo, dòmino...)

- Psicomotricitat fina (treball de pinces, manualitats, manipulació, pintura, classificació d’objectes...)

- Psicomotricitat de moviment (ball, coreografies...)

- Música i musicoteràpia

- Sortides a les terrasses i al jardí en grups i activitats dirigides en exterior o en espais comuns, per exemple cafeteria.

- Grups de conversa

- Activitats de comprensió escrita i lectora

- Exercicis d’estimulació cognitiva (TOR, atenció, memòria, llenguatge, càlcul mental, lectura i comprensió, funcions executives)

- Reminiscència

- Preparació decoracions

- Laborteràpia

- Jardineria

- Dinàmiques socials

A més a més, seguirem executant assistència individualitzada pròpia de cada àrea, complint amb objectius com el de respectar estones d’intimitat.

#EnsEnSortirem!

Núria Cortada

Gerent